What to do, what to do?

Klaar voor een nieuwe portie hapklare Lotterige levenswijsheid? Hier gaan we!

In mijn hoofd is het leven een wirwar van half overgroeide paadjes, platgetrapte wegen, en dingen die het meest vergeleken kunnen worden met drukke snelwegen. Bijgevolg zijn er ook overal, maar dan ook overal kruispunten te vinden. En op elk kruispunt dat je tegenkomt sta je weer voor die keuze: welk padje ga je dit keer op? Is het de moeite om onkruid en brandnetels te trotseren? Wie weet kom je wel langs prachtige bloemenvelden verderop. Of bots je op een niet te overbruggen afgrond en moet je terugsleffen langs dat pad dat je net zelf vol zorg hebt vrijgemaakt om toch maar het platgetrapte pad te nemen. Of kom je na een helse tocht tot de ontdekking dat dat pad gewoon terug tot op de hoofdweg leidt. Je kan natuurlijk ook gewoon de snelweg nemen en zonder nadenken met al de rest van de snelwegenaars altijd maar rechtdoor blijven gaan. Met het risico dat je je dood verveelt, wegrot in de berm en je laatste vlees van je beenderen wordt geknaagd door de aasgieren van het leven. Het zou zo maar kunnen.

Mooie beeldspraak, nee? En dat allemaal gewoon om te zeggen dat Thomas More vanochtend een flinke rotslawine heeft losgelaten op het pad dat ik eigenlijk over een paar maanden wilde gaan bewandelen, waardoor ik ofwel heel hard moet gaan klimmen en waarschijnlijk een paar keer op mijn bakkes gaan om toch dat pad nog te kunnen begaan, ofwel een totaal ander pad moet gaan kiezen. Jawel, ik, het enthousiasme en de motivatie zelve ben afgewezen, mijn ego is gekrenkt (maar dat herstelt zichzelf meestal snel), maar ik bekijk het maar zo, nu er een pad onbegaanbaar (of  “voorlopig te moeilijk begaanbaar” voor een luilak als ik) is geworden heb ik minder wegen om uit te kiezen. Want kiezen is moeilijk, en dus vraag ik maar even jullie hulp. Hier de viersprong (ruwweg hoor, ik kan ook gewoon heen en weer crossen tussen verschillende vertakkingen. Of nog een totaal ander pad opgaan. Suggesties zijn welkom.) waar ik momenteel voorsta:

1. Een jaar keihard werken op Belgische grond om dan mijn geld in de rest van de wereld te gaan verbrassen.
2. Toevallig toch een job vinden in de media om dan bij Thomas More met het uitgespaarde studiegeld te gaan zwaaien en heel hard te lachen.
3. Op het vliegtuig springen en elders mijn geld gaan verdienen. Of uitgeven.
4. Blijven schrijven en mijn grote bek inzetten als superpré voor een nieuwe communicatiejob die ik uiteraard dolgraag doe.

Wie bezorgt mij het gouden ticket voor een van de wegeltjes des leven? Wie voorspelt wat ik binnen dit en een jaar aan het doen ben? Wie wint de Jackpot in de grote gokkast die “Het leven van Lotte” heet? Gokjes mogen gewaagd, waag vooral uw kans. De winnaar krijgt een kaartje vanop het volgende levenskruispunt en een ereplaats in de volgende “Lonely Planet voor al uw Levenspaden”.

Een beetje gedesoriënteerd, maar klaar voor een volgend plan,

L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.