Wat vind je op het strand?

Aloha!

Tot u spreekt een nalatige blogster die al meer dan een week terug is uit het prachtige Nieuwpoort en nog steeds geen enkele bevinding met u heeft gedeeld. Ik schaam me, en ik maak het as we speak goed. En dat doe ik met… jawel, een lijstje! I know you love them. Want net als alle mensen op deze aardkloot zijn ook de figuren die op de Belgische stranden bivakkeren -misschien zelfs nog makkelijker dan wie dan ook- in hokjes onder te verdelen. Een overzicht van mogelijke hokjes, voel u vrij om er uw eigen plekje in te zoeken.

#1 De starfish

Strandganger die alle leeftijden kan hebben, maar met een bijzondere focus op net gepensioneerden en andere mensen met teveel tijd. Te herkennen aan hun zeesterrenhouding, hun vaste stekje op het strand en, niet te vergeten, het feit dat zij van zonsopgang tot zonsondergang onbeweeglijk blijven. Gevorderde starfishes zijn ook te onderscheiden door hun bizar bruine kleur voor het klimaat waarin ze leven. Een resultaat van intensief laagjesbruinen bij élk mogelijk streepje zon.

#2 De showoff-dad

Showoff-dads geven hun gedwongen kustvakantie (wat doe je anders met een stel jengelende koters) zin door te wedijveren met andere vaders in dezelfde situatie. Mogelijke categorieën in de vaderlijke meerkamp: Zandsculpturen bouwen (still love you papa, jij was een terechte winnaar), hardrijden met de go-carts (bonuspunten als alle kinderen er bij de finish nog inzitten), de rubberboot zover mogelijk in zee krijgen voor de redders boos worden, en kinderen zo hoog mogelijk uit het water katapulteren.

#3 De doofstomme moeder

Het is ook hààr vakantie, dus deze moeders profiteren optimaal van de stranduren die ze mee kunnen pikken door hun zomerfilter op te zetten en alle omgevingsgeluid buiten te sluiten, inclusief zeurende kinderen en verveelde mannen. De doofstomme moeders vormen een mooie combinatie met #2, aangezien zij de kinderen nodig hebben om een absolute topscore te halen en dus de moeders hun rust gunnen.

#4 Het romantische koppel

Ze wilden een romantische wandeling langs het strand maken, maar vergaten dat het 25 graden was en dat uiteraard net vandaag het record verloren gelopen kinderen zou verbroken worden op datzelfde strand. Je herkent ze aan de handjes die nooit, maar dan ook nooit van elkaar loskomen, zelfs niet als er 3 gezinnen en een natte hond onderdoor moeten kruipen, aan de geërgerde blikken en aan de zielige aftocht na maximaal vijftien minuten slalommen. Een terrasje doen is ook leuk, toch schat?

#5 Saint-Tropezgangers

Deze groep verdient uw medelijden, want omdat het budget dit jaar eerder op was dan voorzien (misschien was die derde auto toch wat overdreven?) moeten ze hun luxeloft in Saint-Tropez inruilen voor een appartementje op de zevende verdieping aan de Zeedijk. Gelukkig zijn de outfits van vorig jaar wél recycleerbaar. Je herkent ze aan bizar grote flaphoeden, een overdaad aan juwelen op het strand, en een constante afstand tussen hen en de Zee, want die is hen toch wat te goor.

#6 De observator

Heeft geen nood aan een boek, spelletjes of kinderen, want vult de dagen met het bekijken van al die andere figuren op het strand. Ik dus.

Groetjes van al lang niet meer aan de kust,

L

#onsvader
#onsvader

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.