Vrouwendag: een praktische gids

Ik schreef er vorig jaar al over (hier), en ik doe dat nu gewoon opnieuw. Want ja, het ziet nog altijd niet snor met die vrouwenrechten en zo. Denk ik. Ik weet het niet, want ik doe nog altijd niet aan politiek/maatschappelijk verantwoorde blogberichten. In plaats daarvan heb ik een praktische gids samengesteld voor de man die niet zo goed weet wat aan te vangen met die internationale vrouwendag. Alstublieft, graag gedaan. Neem mij alstublieft niet te serieus, feministen, wat jullie doen is helemaal top, doe vooral zo verder.

Aan alle heren die niet in de positie zijn om de loonkloof te dichten of geen invloed hebben op moeder- en vaderschapsvakanties, dit is wat jullie morgen kunnen doen om het leven der vrouwen -dat echt een ontzettende martelgang is- weer een tikkeltje aangenamer te maken.

  • Stuur een goeiemorgen-berichtje naar alle vrouwen in je buurt. En nee, ik bedoel niet om 3 uur vannacht “GOEIEMORGEN DRAAK”.
  • Geef opslag aan elke vrouw op je werkvloer. Wat zeg ik, aan elke vrouw die je tegenkomt.
  • Maak eten, of haal het af, who cares, en doneer het aan je buurvrouw.
  • Bel je moeder en zing een serenade.
  • Bel je grootmoeder en zing een serenade.
  • Bel je ex-leerkracht wiskunde en zing een serenade.
  • Scandeer vrouwvriendelijke slogans op straat, iets in de trant van “Borsten boven!”, “Hoera voor de wijffies!” en “Was ik maar een vrouw!” zou wel goed moeten zijn. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele feministische verwondingen, weet dat ik er in elk geval mee had kunnen lachen.
  • Trakteer je lievelingsvrouw (dat zou ik moeten zijn) op pintjes.
  • Trek naar de wetstraat of weet ik veel waar de belangrijke figuren in onze maatschappij zitten en deel boksen uit aan de verantwoordelijken voor al het vrouwenleed in de wereld. Dat mag met mijn complimenten.
  • High five élke vrouw die je pad kruist. Liefst met een klein enthousiast sprongetje erbij.

En zo, liefste mannen, werken wij samen aan een wereld waarin de vrouwen heersers zijn. Omdat dat nu eenmaal zo moet. Dank voor uw medewerking, ik verwacht morgen berichtjes, opslag, eten en pintjes galore.

High five,

L

Noot: de hierboven beschreven acties hoeven niet beperkt te blijven tot vrouwendag. Je kan het ook als een soort van gentlemen’s guide beschouwen. Nogmaals, graag gedaan.

Vrouwendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.