Vier die borsten!

Vrouwen aller landen! Viert uw borsten! Viert het feit dat gij van tijd tot tijd al eens een kind kunt baren! Viert de vrouwelijke intuïtie! Klaagt aan dat gij minder geld verdient dan de man, maar vergeet vooral niet te vieren! Want geld maakt niet gelukkig, en iedereen weet dat borsten dat wel doen (welke man durft mij tegen te spreken?). Internationale vrouwendag, hoera! Een dag waarop wij vrouwen in de bloemetjes gezet worden. Of onszelf in de bloemetjes zetten, naargelang de situatie. Zo kies ik bijvoorbeeld voor dat laatste. Niet dat ik de vrouwelijkste vrouw op aarde ben, want eigenlijk ben ik af en toe aardig mannelijk, maar vandaag heb ik wel mijn best gedaan om alle dingen die niet per se vrouwenklusjes zijn dan wel huishoudklusjes (en die dus in mijn toekomstige huishouden eerlijk verdeeld worden, als in: hoe langer je bent hoe meer je moet doen, ik zoek een heel lange man dus) met een extra vrouwelijke vibe te doen. Ik heb een -ok ok, dit is niet echt een huishoudelijk werkje, maar ik moet toch ergens stoefen- vrouwelijk toertje gelopen (lees: in een sportbroek met panterprint), ik heb bijzonder vrouwelijk de keuken gekuist (gewoon het feit dat ik de keuken gekuist heb zonder iemand mij dat gevraagd heeft vind ik al heel vrouwelijk), ik heb heel vrouwelijk chocolade in mijn lunch verwerkt -het is een talent- en ik ga straks op ontzettend vrouwelijke wijze mijn was opvouwen. Hoera, vrouwendag!

Maar ik zou niet de vrouw zijn die ik was zonder voorbeeldvrouwen, wel dan? Dat zou niemand zijn. Dus zend ik toffe vrouwenvibes naar topwijven als Emma Watson (want Harry Potter laten staan voor de rosse underdog, daar heb je ballen voor nodig), Astrid Lindgren (want topboeken, ja, meer moet dat niet zijn), maar ook naar mijn mama (hiervoor verwijs ik jullie naar mijn laatste droom), mijn female friends (want, altijd in voor chocolade, wijn en andere wijvendingen) en alle andere wijven in mijn leven die mij tot een beetje meer vrouw hebben gemaakt. Vrouwen-high-5!

Misschien gaat de essentie van een dag als deze aan mij voorbij (ik denk niet dat het de bedoeling is om onze borsten te vieren, wel dan?), maar hé, ik heb een fijne dag, en volgens mij heb ik ook ooit eens beloofd om nooit politiek relevante dingen te posten. De feministische praatjes laat ik aan Emma Watson over. Die kan dat goed naar ’t schijnt (waarschijnlijk omdat die minder borsten heeft dan ik om te vieren, ieder zijn talenten hé) en daar wil ik dat ook gerust van aannemen.

Vrolijke dag, vrouwen van me!

L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.