Verliefd vanop afstand

Een tijdje geleden zocht ik -wat een topjob heb ik toch- naar wat tips voor bezoekjes of activiteiten in Porto. Zo kwam ik, na wat bouwwerken, musea en alle andere saaie dingen die door Europa trekkende Amerikanen per se willen zien opeens, bam, een boekenwinkeltje tegen. Niet zomaar een boekenwinkeltje, nee, het boekenwinkeltje van mijn dromen. En ook de boekenwinkel waar J.K. Rowling -naar verluidt- inspiratie haalde voor Hogwarts. Een boekenwinkel zoals je eigenlijk echt alleen maar in films ziet. Compleet met houten draaitrappen, een koffiezaakje en natuurlijk boeken. Heel veel boeken. Moet ik er nog bij vertellen wat mijn volgende vakantiebestemming wordt? Ik ben helemaal verliefd geworden op een boekenwinkel die ik alleen maar op foto heb gezien. Gekker moet het niet worden (mopje hoor, mag altijd).

Nieuwsgierig? Zo ziet het eruit:


Dus ja, natuurlijk trek ik nu naar Porto, want de liefde van je leven, die moet je achterna reizen. De praktische zaken moeten nog geregeld, maar ik heb er mijn zinnen nu opgezet dus zal het moeten gebeuren. Want ik ben volwassen nu dus ik doe lekker waar ik zin in heb. Ik moet en zal in dat boekenwinkeltje geweest zijn, meer nog, ik moet en zal er een koffie gedronken hebben én een boek gekocht hebben. En ik moet ook elegant van die trap schrijden zonder te vallen, dat is misschien nog wel het moeilijkste aan hel de zaak. En omdat ik eigenlijk alleen die winkel, en idealiter een streepje zon, wil zien en de rest van Porto mij gestolen kan worden heb ik ook maar gelijk besloten om alleen te gaan. Kwestie van mijn voeten niet te vermoeien door naar dingen te gaan die ik zelf eigenlijk niet wil zien. Eigenbelang is mijn voornaamste motivator.

Het schijnt trouwens dat je dat moet kunnen, alleen citytrippen, dus dat moet ik dan maar eens testen. Wie weet kom ik in die boekenwinkel mezelf wel tegen. Of krijg ik van de Portugese zon wel de plotse ingeving die mijn toekomst bepaalt. Of gewoon een zonneslag, dat kan ook. Of misschien loop ik op straat met mijn lompe kop tegen een lekkere Portugees en blijf ik daar wonen. Je weet maar nooit, het eerste deel van die laatste zin is zelfs nog vrij waarschijnlijk.

Het is nu alleen nog maar een kwestie van een vlucht boeken, een hostel zoeken en vertrekken. Peulenschil.

Vol reis- en andere kriebels,

L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.