Tinder is terug!

Ik weet wat ik ooit gezegd heb over Tinder, en ik weet dat ik gezworen heb er nooit meer naar om te kijken, maar vandaag moest ik dringend mijn kamer opruimen, en toen stond die dekselse app plots weer te blinken op mijn iphone. Oeps. Nu ja, altijd consequent zijn is ook maar saai, toch? Bovendien is mijn eerste Tinderdate nog veraf, wees maar gerust. Wat een paar uur lustig swipen mij dan wel opgeleverd heeft? Een ego dat zo ongeveer verdubbeld is in grootte, da’s niet erg, dat kon ik wel gebruiken na 2 maanden afwijzingen op jobvlak incasseren, en een behoorlijk inzicht in de meest voorkomende Tinder-types. Geïnteresseerd? Wist ik wel.

Tindertype #1: Het fotomodel

MODEL

Professioneel of minder professioneel bezig met het (laten) maken van artistiek verantwoorde foto’s van zichzelf, gekenmerkt door ietwat toegeknepen ogen, een al dan niet zwart-witte filter en vaak een flou gemaakte achtergrond. De omschrijving die met dit type gepaard gaat houdt vaak niet veel meer in dan diepzinnige quotes over hoe makkelijk het leven is als je gezegend bent met een handgetrimde baard.

Tindertype #2: De levensgenieterBRO

Foto waar meer bier dan mens op staat, vaak ook met de bro’s onder de arm. Moeilijk om erachter te komen welke dronkaard nu juist het target is, maar veelal verschillen ze niet veel van elkaar dus maakt het ook niet echt uit. Beschrijving is zoiets als “bro’s before ho’s” of “met een pintje in de hand kom ik door het ganse land (of in de goot LOOOOOOL)”. Schrijffouten zijn hierbij meer regel dan uitzondering.

Tindertype #3: De reiziger

Foto van een man met regenjas, backpack, zonnebril en twee opgestoken duimen. Op de achtergrond een weids landschap dat zowel in Noorwegen als in Peru zou kunnen zijn, of misschien ook gewoon in Park Spoor Noord. De reiziger omschrijft zichzelf met de woorden travellover, wanderlust of explorer. Altijd in het Engels, want zijn moedertaal is hij al lang verleerd door de jaarlijkse tripjes naar de Turkse Costa.

Tindertype #4: De entrepreneur

Altijd op de foto in kostuum, met in de hand een glas cava of een iPad. In de omschrijving iets in de trant van “eigen baas”, “ondernemer” of “CEO & founder van *insert jong en trendy klinkende titel van een bedrijfje waar niemand ooit van gehoord heeft*”. Eventueel aangevuld met een inspirerende quote à la “don’t dream it, do it” of andere wansmakelijkheden.

Tindertype #5: De muzikant/DJ

DJ

Actiefoto met hoofdtelefoon en/of gitaar en microfoon, in de omschrijving een jong en trendy klinkende DJ- dan wel bandnaam waar niemand ooit van gehoord heeft en een al even vage omschrijving van hun muziekstijl.

Tindertype #6: De sporter

Spiegelselfie in de fitness/modderfoto van tijdens de laatste dorpscross/overwinningspose na de voetbalmatch op zondagochtend. Vaak geen omschrijving, want de foto spreekt voor zich, deze man leeft voor zijn hobby en heeft mogelijk een sixpack. Te verifiëren voor je er effectief mee afspreekt!

Tindertype #7: De ex

ex

Foto waar overduidelijk de laatste blonde verovering is afgeknipt, wanhopige omschrijving waarin duidelijk wordt dat hij op zoek is naar een waardige rebound die hij van zijn volgende foto kan knippen.

Tindertype #8: De man die het begrepen heeft

Foto met naast een bebaarde, knappe kerel ook een puppy of baby. In de omschrijving het duidelijke statement dat de baby niet van hem is. Geen voorbeeldfoto wegens nogal zeldzaam en iets te snelle rechts-swipe-reflex.

Voorlopig heeft het swipen mij naast verschillende matches niet veel meer opgeleverd dan enkele oppervlakkinge 3-zinsgesprekken. Maar toch fijn om te weten dat mannen écht willen weten hoe het gaat met mij. Dat ik niet wil weten hoe het met hen gaat bevalt hen blijkbaar minder, want daarna valt het gesprek standaard stil. Zelf conversaties beginnen levert mij nog minder op. Maar misschien zijn “goeie duckface” en “heb jij die omschrijving wel zelf geschreven?” niet de allerbeste openingszinnen. Ik moet nog wat oefenen.

Swipen swipen!

L

Noot: sorry als je hier je foto tussen ziet staan. Ik heb je vast naar links geswipet maar mocht je me toch nog leuk vinden trakteer ik op een pint om het goed te maken.

Noot: Gelukkig zijn er naast alle clichés ook nog mannen als deze:

MINION

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.