Plain Jane. Of Lotte.

Omdat ik vakantie heb, en de rest van mijn familie niet, ben ik elke middag zielig heel erg alleen thuis. Ik moet dus iets verzinnen dat ik kan doen terwijl ik moederziel alleen mijn boterhammetjes opeet. Dus eet ik nogal vaak voor de televisie. Een beetje marginaal misschien, maar het is nu zo. Nu belandde ik vandaag tijdens mijn lunchzapronde per toeval bij ‘Plain Jane’ op mtv. Ok, misschien niet geheel toevallig, ik geef toe dat ik best hou van de absurditeit (of marginaliteit) van het gemiddelde mtv-programma. Plain Jane is een programma waarin een modelachtige vrouw met benen van een kilometer of zeven, die er elke dag uitziet alsof ze naar het Oscargala moet, een ‘Plain Jane’, ofte ‘seut’ aanpakt, zowel op vlak van persoonlijkheid als op vlak van uiterlijk. Met als ultieme doel dat de seut tegen haar crush durft vertellen dat ze een oogje op ‘m heeft. Dat laatste gebeurt uiteraard tijdens een überromantische blind date, ten minste, ‘blind’ voor de crush in kwestie, Jane weet natuurlijk wel wie ze mag verwachten.

Bon, wat ik nu duidelijk wil maken: ik zou graag hebben dat iemand dat programma (een beetje maar hoor)  aanpast en naar België brengt. En mij dan uitnodigt natuurlijk. Al heb ik dan meer kleedjes dan kaptruien, een deftig aantal schoenen met hakken en was ik mijn haar vaker dan een keer per week en ben ik dus niet zo’n Plain Jane. Of toch niet altijd. Ik heb ook geen behoefte aan speeddaten onder toezicht, waarbij je een elektrische schok krijgt telkens wanneer mevrouwtje Langbeen vindt dat het gesprek niet soepel genoeg verloopt, of aan random guys aanspreken in het park. Ik wil ook niet gaan skydiven om meer durf te creëren, dus ook dat mag geschrapt uit het programma. En miss giraf moet ook niet persé eerst heel mijn kleerkast uitmesten en uitlachen voor heel televisiekijkend Vlaanderen.

Ze mag wel gaan shoppen met mij. Gratis. En wat Oscarvrouwtje ook mag doen (of regelen, want dat doet ze natuurlijk niet zelf, gelukkig heeft ze heel veel ‘goede vrienden’) is mij een nieuw kapsel geven, een zotte manicure en wat zij noemt een ‘natural look’ (die er allesbehalve natural, maar meestal wel goed uitziet). En zij mag ook iets heel romantisch bedenken voor de date, de date in kwestie uitnodigen en, bon, ik ben vriendelijk, ze mag ook alles filmen. Oh ja, en ze mag ook alles betalen. Als ik dan gelijk ook een paar suggesties mag doen:

Ok ok, een beetje minder mag ook. Een vent die niet onder de noemer ‘draak’ valt, weet hoe hij een gitaar moet vasthouden en een béétje humor heeft is echt al prima.

Voila, tv-makers van het Belgenland, u weet wat u te doen staat, geloof mij, ik heb u net een kijkcijferkanon voorgeschoteld. En als het dat niet is kan het mij wel een schoon lief opleveren.

Tot op tv!
L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.