Op welk type val jij?

Hé, Lotte, ik ga een lief voor u zoeken, op welk type valt ge? Doodse stilte, of toch zeker voor 2 seconden, want ik vind van mezelf dat ik niet per se ‘een type’ heb. Jawel, type ‘Guillaume Canet’, maar aangezien die getrouwd en schijnbaar ook gelukkig is (omdat hij niet weet wat hij mist, that is) is dat blijkbaar te kieskeurig. Dus, omdat typetjesdenken echt absoluut belachelijk is en dus prima bij me past, heb ik nu toch maar eens opgelijst waar ik naar op zoek ben. Hoewel ik niet echt ‘op zoek op zoek’ ben. Dat mag namelijk niet, want dan komt het er niet van. Aldus een vriendin die haar verloofde vond op een -wait for it- datingsite.

Op welk type mannen valt Lotte, de ultieme lijst:

  • Mannen die met zichzelf en met mij kunnen lachen. En dan bedoel ik zowel uitlachen als oprecht (ok, semi-oprecht mag ook, kwestie van al niet bij puntje 1 gedoemd te zijn tot een leven tussen de katten) met mijn én eigen mopjes lachen.
  • Mannen die zonder fouten schrijven.
  • Mannen die mij ongevraagd voortduwen op de fiets. Niet op broer-wijze (in de stijl van “LOOOOL ik kieper u in de goot”), maar eerder op papa-wijze (“dit gaat mij echt te traag, allez, trap voort”).
  • Mannen die koekjes kunnen maken en geen commentaar geven als die koekjes dezelfde avond nog op zijn.
  • Mannen die mij, op avonden dat ik het onzalige idee heb om shapewear aan te wringen, kunnen doen vergeten dat ik eigenlijk niet kan ademen of bewegen. Nu ik er zo over nadenk ben ik misschien inderdaad te kieskeurig.
  • Mannen die dag zeggen tegen vreemden op straat.
  • Mannen die vrouwen (lees: mij) ten dans vragen.
  • Mannen die geen commentaar geven als ik een hele zaterdag in sportkleren rondloop maar toch niet ga sporten. Wat ongeveer wekelijks gebeurt.
  • Mannen die slimmer zijn dan ik.

Kijk, ik heb geen uiterlijkheden in mijn typelijstje, ik heb geen opleidingseisen in mijn typelijstje, ik heb zelfs geen kapitaal in mijn typelijstje. Conclusie: ik ben een ontzettend makkelijk mens. Misschien moet ik dan nu maar eens op een datingsite gaan rondhangen. Niet om te zoeken hoor. Zeker niet om te zoeken.

Kieskeurig as ever,

L

Noot: de lijst is niet uitsluitend, niet compleet, en mega-veranderlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.