Oh, oh, die overmoed

Move over, Cassey Ho, jullie liefste fitblogger (=ik, voor alle duidelijkheid) heeft een nieuw doel in haar leven en dat doel heet ‘Kayla’s bikini body guide’. Ja, je leest het goed, bikini body guide. Want het volgende bikiniseizoen is dichter bij dan je denkt, en gezien de tijd die ik nodig had om een tienweekse Start to Run te volbrengen (5 maanden was dat, wat een talent ben ik toch), dacht ik, laat ik maar op tijd beginnen, zo kan ik misschien volgende zomer als een echte Baywatch-babe de Noordzee uitlopen. Voor zij die niet zo thuis zijn in het bloggers-, internethypemilieu: Kayla is een Australisch wijf met een droomlijf. Jep, type superirritant enthousiast wicht dat half de vrouwelijke internetbevolking aan haar Nikes heeft liggen. Allemaal op een yogamat waar in het groot KAYLA op staat. Allemaal met hun tong op hun eigen sportschoenen. En die Kayla, die heeft de BBG ontwikkeld. Niets meer of minder dan een uitputtend sportschema voor compleet gestoorde wijven die graag een sixpack en instagramlikes willen. Wil ik graag een sixpack? Niet per se, tenzij het over pintjes gaat (insert lachband). Wil ik graag instagramlikes? OH MY GOD JA. Maar niet op foto’s van mijn fitnessprogress, sorry. Wil ik graag terug een beetje fitter worden? Dolgraag. En daar zou Kay-kay (we zijn bff’s) me wel eens mee kunnen helpen.

En dus, heb ik vanochtend Kayla’s guide eens onder de loep genomen. Conclusie: Kayla is gek. Kayla wil graag dat mensen 6 keer in de week sporten, en daarvoor heeft ze 3 verschillende soorten trainingen. Nou, Kayla, laat me je 1 ding vertellen, al versta je het waarschijnlijk niet omdat het Nederlands geen Australische landstaal is, geen enkel mentaal gezond mens heeft daar tijd voor. Zelfs niet als dat mentaal gezond mens geen werk heeft. Misschien zijn de dagen langer in Australië, of wordt er minder geleefd daar, maar hier zie ik dat niet gebeuren. Maar goed, ik wil iedereen en alles een kans gunnen en dus heb ik na rijp beraad met de stemmen in mijn hoofd besloten om 1 soort training van Kayla uit te proberen. Het heet resistance training en het zijn eigenlijk gewoon circuits van oefeningen die je gedurende 4 setjes van 7 minuten moet uitvoeren. Klinkt ontzettend fijn, niet? Alles staat beschreven met prentjes, lekker duidelijk, en na elke 7 minuten mag je zelfs even pauzeren. Wauw. Dat mocht ik zelfs in de L.O.-lessen niet. Thanks Kayla!

Hoor je het al aankomen? Exact. Kayla deed mij eigenlijk net hetzelfde aan als Cassey een paar maanden geleden. Ik kan nooit meer een trap oplopen en het zou mij niet verbazen als er zweetvlekken in de huiskamervloer getrokken zijn want ik ben zo veel zweet verloren dat ik nu legitiem 3 zakken chips mag leegvreten. En dan heb ik nog maar 3 van de 4 circuits gedaan (wegens ‘nu kunnen mijn benen mij niet meer dragen’) en heb ik halve liters limonade gebruikt in plaats van gewichtjes. Oh, die fysieke toestand van mij, hij blijft voor hilariteit zorgen. Of zijn er nog mensen die na 20 minuten sporten voor de rest van de dag hun benen niet meer over elkaar kunnen doen omdat het ene been het andere niet kan dragen? Nee? Ik dacht het al… De dag dat ik niet meer in de val van de overmoed stap geef ik een bootcampfeestje voor alle fitgirls op aarde.

Of ik over 2 dagen verder ga met deel 2 van Kayla’s moordpogingencircuit? Dat laat ik afhangen van mijn fysieke toestand. Als ik tegen dan al terug uit mijn bed geraak, misschien wel. Let op, Kayla, ik zei, misschien. En heel misschien doe ik dan misschien wel alle 4 de 7 minuten. Héél misschien. En al die andere delen van die guide van jou, die zijn voor over een paar maanden, als ik écht naar een bikini body wil. Of voor nooit, dat kan ook, als ik mijn body zo ook al wel goed genoeg vind voor een bikini. En die kans is groot.

Jullie niet-zo-sporty spice ter plaatse,

L

 

Een archiefselfie van een van mijn duizend eerdere fitpogingen.
Een archiefselfie van een van mijn duizend eerdere fitpogingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.