Mooi, zo’n maandag

Ik ga mezelf geen ochtendmens noemen, maar wat ik wel heb is een ingebouwde wekker die me elke ochtend netjes tussen half 8 en 8 wakker maakt. Lekker handig op weekdagen, net dat ietsje minder handig op weekenddagen, wanneer de gemiddelde bedtijd een aantal uren opschuift en de alcoholconsumptie toeneemt. Maar goed, daar klaag ik niet over, want er zijn vooralsnog (wanneer pakt iemand dat systeem trouwens eens aan?) nog steeds meer week- dan weekenddagen dus het voordeel is groter dan het nadeel. Maar als dan na twee feilloze ochtenden van klaarwakker liggen om achten, na 2 avonden van te veel drinken en te laat in bed stuiken (de combinatie van groepsdruk en het besef dat ik nog te weinig Amsterdamse nachten over heb naar mijn zin blijkt gevaarlijk), op de maandagochtend (en dat terwijl ik op zondag keurig op tijd mijn ogen sloot) die ingebouwde klok het laat afweten, dan is er toch wel iets mis met dat systeem.

Als het nu daarbij gebleven was had ik het vast wel op mezelf gestoken, ik had ook maar een wekkertje extra moeten zetten, en ach, heeft niet iedereen het af en toe moeilijk op maandag? Maar nadat ik dan in 7 haasten met ongekamde haren (die niet snel in een dot gedraaid konden worden, want ah nee, mijn haarrekkertje sprong kapot toen ik dat probeerde) en mijn ontbijt in de hand op de fiets was gesprongen (dat was misschien niet echt springen, want met een hand kost het mij belachelijk veel moeite om dat gevaarte alleen al recht te houden), hield het niet op. Uiteraard wilde ik graag de Amstel oversteken net toen er een doortocht was van grote boten die de brug niet onder konden en waar dat onding dus rustig een kwartiertje voor openging. En natuurlijk braken ze net dat stukje van de gracht op waar ik voorbij moest fietsen. En god ja, waarom ook niet de straat afsluiten vlak voor de fietsenstalling waardoor ik nog een extra blokje rond moest. Had ik trouwens al vermeld dat ik daarbij nog eens verging van de spierpijn omdat youtube me weer eens had wijsgemaakt dat ik die workout echt wel aankon? En dat ik mezelf een schema heb aangedaan waardoor ik ook nog eens moest gaan lopen vanavond?

Jullie begrijpen dan ook vast wel dat ik mezelf nu zal moeten begraven onder een berg dekens met een lat chocolade en een wijvenfilm om er tot morgen 8 uur niet meer onderuit te komen. En ja, daarvoor zet ik nog een extra wekker. Met alle Hollanders, maar niet meer met mij.

Het leven was mooier toen ik nog op tijd wakker werd,

L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.