Little Lotte en Tinder, the saga continues

Ik schreef al over mijn allereerste Tinder-bevindingen, en vandaag, na maanden van ervaring (just kidding, ik gebruik het kind amper) en opgedane wijsheid ga ik nog een stap verder. Want net iets te vaak hebben mijn matches niet de juiste conversatieskills om mij te overtuigen tot een échte date over te gaan. Ik wil hierbij wel nuanceren dat ik na één ontzettend saaie date nogal selectief ben geworden. Ik heb mezelf toen 2 uur lang afgevraagd welke leukere dingen ik ondertussen aan het doen kon zijn, en sindsdien ben ik getraumatiseerd en een nog moeilijker mens dan ik al was. Maar ik ben ook niet door en door slecht, dus deel ik graag mijn tips voor een succesvol Tinder-gesprek.

#1 Een goeie opener is alles

IMG_0727Sorry jongen, kans verkeken, maar ik ben blij dat je er iets uit geleerd hebt. Volgende keer gewoon beginnen met dat vervolg en het komt helemaal goed met je.

#2 Aantonen dat je iemands beschrijving gelezen hebt doet al veel

IMG_0729

Niet dat het werkte, maar ik vond het desalniettemin een goede poging van mezelf. Mocht ik mijn match geweest zijn, ik had mij prompt uitgenodigd om er samen eentje te drinken, maar goed, als meneertje geen zin heeft in pintjes kan ik er ook niets mee aanvangen. Doei.

#3 Diepzinnige gesprekken zijn overrated

IMG_0722

Gedaan met ‘hoe gaat het écht met je?’ en ‘wat doe je in het leven?’, emoji’s zijn de nieuwe ijsbrekers, en cactussen staan bovenaan de ‘hoera, jij krijgt een antwoord’-lijst.

#4 Fuck de regels

IMG_0721

Je moeder heeft je waarschijnlijk ooit verteld dat je nooit een vrouw mag aanspreken op haar snor (en als ze dat niet deed zit er een flink gat in je opvoeding), maar -schrijf het op- als het gaat over een kartonnen nepsnor, zo één voor op de foto, mag dat dus wél! En het levert originaliteitspunten op.

#5 Bewaar je eerlijkheid voor later

IMG_0723

Het is niet omdat iemand niet de antwoorden geeft die jij graag krijgt dat je haar gelijk een acuut Tindertrauma (ja, dat is een ding) moet aanpraten. En daarbij, zeggen dat je teleurgesteld bent is iets heel ergs om te doen, zoiets doe je niet over het internet. Foei.

Bonustip: Als een vrouw zegt ‘ik ben hier niet zo goed in precies’ is het énige dat zij nodig heeft bevestiging. Zelfs “goh, dat valt wel mee” is dan een prima antwoord. “Precies ni nee” is dat niet. In geen enkele situatie.

#6 Wees kalm

IMG_0726

Nee. Gewoon nee. Ten eerste, een kus stelen vind ik sowieso al iets gek, en stelen mag niet, en ten tweede, het is een klein beetje creepy om iemand die je nog nooit hebt gezien te willen binnendraaien. Ter info: nee, ik heb niet met deze lieverd afgesproken.

#7 Use those brains

IMG_0730

Zo onaantrekkelijk dat ik Tinder van mijn telefoon heb gegooid en pas maanden later weer durfde installeren.

#8 Tot slot…

IMG_0728Deze werkt niet. Geen idee waarom, maar hij werkt niet. Gekke mannen.

Voilà, ik hoop dat elk fervent Tinderaar er iets uit heeft kunnen halen, en anders ga je maar weer terug naar je eigen vertrouwde manier van internetijs breken.

Ik swipe nog even verder,

L

Noot: mocht je jezelf herkennen in een van deze gesprekken: sorry, vergeef me, jullie zijn m’n lievelingsmatchen.

Eén gedachte over “Little Lotte en Tinder, the saga continues”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.