Lieve werkgevers (part 2)

Lieve werkgevers,

ik schreef jullie al eens aan (hier), maar ik doe dat nu gewoon terug. Ik schrijf namelijk wel graag brieven. Of mails. In tegenstelling tot jullie, denk ik?

Lieve werkgevers, ik snap het, dat jullie niet op mij zitten te wachten. Probleem is dat ik wél op jullie zit te wachten. En een van de pijnlijkste dingen in dit leven is genegeerd worden. Ik word duizend keer liever vriendelijk afgewezen dan dat ik gewoon niets hoor. Ik kan er best mee om hoor, met afwijzingen. Ik ben er zelfs niet eens boos om en zal hoogstens eens binnensmonds vloeken om dan terug naar vdab.be te surfen en gewoon verder te gaan met mijn werkloze leven. Tenzij het écht een leuke vacature was, dan durf ik wel eens overgaan op luid vloeken in combinatie met een lat chocolade. Van negeren daarentegen begin ik te nagelbijten en valt mijn haar uit en daar wordt niemand blij van. Dus alsjeblieft, wijs mij af, in plaats van mijn mailtje regelrecht naar de prullenmand te katapulteren en mij uit jullie geheugen te wissen. Want jullie blijven wel in de categorie ‘er is nog hoop’ van het mijne zitten, en dat is niet eerlijk.

Lieve werkgevers, ik (en andere zoekenden met mij) steken er moeite in, in al die schrijfsels. Probeer maar eens de motivatie op te brengen om zeven motivatiebrieven op een dag uit je mouw te schudden. Ja, jullie hebben het vast heel druk, maar is het écht zo veel moeite om even op “beantwoord deze mail” te klikken en een standaardmailtje terug te sturen? Ik denk het niet. Ik wil zelfs helpen, daarom hier een paar standaardmailtjes waar je uit kan kiezen:

  1. Beste (insert naam, tenzij zelfs dat te veel gevraagd is?), bedankt voor je ongetwijfeld erg enthousiaste e-mail. Ik heb hem niet gelezen, want ik kan toch geen extra personeel betalen en bovendien geef ik de voorkeur aan mijn eigen kinderen. Desalniettemin zijn we blij met je interesse in onze organisatie en zullen we je cv zeker afdrukken om ergens in een map te stoppen. Met vriendelijke groeten, de grote boze afwijzer.
  2. Beste Lotte (geen andere naam mogelijk), heerlijk dat je bij ons wil komen werken, daar zitten we al weken op te wachten! Ik bel je morgen voor een afspraak. Groeten, je toekomstige geldschieter. P.S. Hoe heb je je koffie graag?
  3. Beste, je mail was slecht opgesteld en stond vol dt-fouten. Hierdoor heb ik niet verder gelezen dan de eerste alinea. Probeer het over een tijdje nog maar eens. Groeten, de grammar police.
  4. Beste (insert naam), ik ben momenteel erg op dreef in Candy Crush, maar ik ga later vandaag of deze week of deze maand zeker nog de tijd nemen om je mailtje te lezen. Weet alvast dat het goed is aangekomen en dat ik het geklasseerd heb bij de 754 andere mails die ik nog moet behandelen. Groetjes, Candy Crush Expert

Lieve werkgevers, kies er eentje (bij voorkeur nummer 2), copy (ctrl+c), paste (ctrl+v) en send. Zo moeilijk is dat niet, en het is een pak beleefder dan gewoon negeren. Het is ten slotte een compliment, als iemand zo geïnteresseerd is in jouw bedrijf dat ze ervoor willen werken. En wie een compliment krijgt, die zegt ‘dankjewel’, want we hebben allemaal een basisopvoeding meegekregen. Neem desnoods iemand extra aan om het voor je te doen, ik stel mij alvast kandidaat.

Lieve werkgevers, de hoop-sectie van mijn geheugen zit overvol, maken jullie even werk van het crushen dan wel aanwakkeren van die kleine hoopjes? Dankjewel.

Ik hoor nog wel van jullie,

L

Noot: aan die toppers van werkgevers die mij wel antwoordden: jullie missen wat (bedenken kan nu nog), maar ik ben alvast een blij mens met die afwijzingen. BEDANKT. En aan al diegenen die nog van plan waren te antwoorden: sorry, ik ben ongeduldig, ik weet het.

Nog voor ik deze post publiceerde vlogen er nog 2 antwoorden binnen. Telepathie!
Nog voor ik deze post publiceerde vlogen er nog 2 antwoorden binnen. Thanks guys!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.