Lenteschoonmaak: check!

Ik ben niet de ordelijkste persoon ter wereld. En dat is een eufemisme van het formaat van een baby-olifant die wel melk krijgt (sorry Baby Q, ’t is niet slecht bedoeld!). Om maar te zeggen dat ik behoorlijk wat kans maak op de titel van “slordigste en eigenlijk ook ranzigste wijf op aarde”. Als Sien en Maria in de hoekjes van mijn kamer stalen zouden komen nemen, wil ik niet weten hoe veel bacteriën, vieze ziektes of gewoon etensresten ze zouden aantreffen. Maar gelukkig leven we in de mooie tijden waarin Sien en Maria geen zendtijd meer krijgen en waarin ranzige mensen dus hun eigen huis mogen opkuisen, zonder daarbij allemaal wetenschappelijke vetzakkerij onder de neus geduwd te krijgen. Praise the Lord.

Heel af en toe, het is zeldzaam, maar het gebeurt, dringt het dan toch eens tot mij door dat ik eens een inspanning zal moeten leveren. En heel af en toe, het is nog zeldzamer, maar ja, ook dat gebeurt, verdring ik die gedachte niet meteen naar het vergeethoekje van mijn brein, maar doe ik er ook daadwerkelijk iets mee. Zo ook vandaag. Want vandaag is een van die feestdagen die Nederland wél viert, ondanks het feit dat er geen koning of oranje aan te pas komt, dus was ik vrij en had ik een projectje nodig. Voeg daarbij het feit dat de lente al bijna 2 maanden bezig is en hoera, een lenteschoonmaakplan is geboren! Neem gerust even je tijd om terug recht te kruipen, mocht je van je stoel gevallen zijn van verbazing, of terug op adem te komen, mocht je in een lachstuip geschoten zijn. Beide reacties zijn compleet begrijpelijk en heb ik zelf ook doorgemaakt.

Maar eenmaal er een plan in mijn hoofd zit ga ik daar niet van afwijken, hoe jammer dat in dit geval voor mij ook was, met als resultaat dat ik dit zit te schrijven in een brandschoon huis (ok appartement, ik denk niet dat de buurvrouw ook grote schoonmaak heeft gehouden vandaag, dus daar is het nog kattenstank wat de klok slaat), met een papercut als enige herinnering aan alle overbodige zooi die ik heb weggegooid en een hele zak kleren van 10 kilo geleden die klaar staan voor eender welke container die het wil aannemen. Verder heb ik grenzen verlegd bij het verwijderen van de haren uit het doucheputje, want wat zich daar voordoet als een tiental haren die casual samentroepen na een douche, is in werkelijkheid een heel goor nest dat zich verschuilt onder het oppervlak waar al het vet dat ik al die tijd uit mijn haren heb gewassen tussengeplakt lijkt, heb ik weggegooid wat niet met een minimum aan inspanning proper geraakte (geloof mij, als je een doucheputje kon weggooien had ik dat al lang en breed gedaan) en heb ik ondertussen ook opgezocht hoeveel calorieën een mens al kuisende en opruimende verbrandt. Want dat is essentiële informatie in het motivatieproces. Morgen sta ik op met een lichaam à la Doutzen, geloof mij.

Gezellig hoor, die lenteschoonmaak, maar toch maar goed dat de lente maar 1 keer per jaar voorvalt. Maar hé, alles voor een opgeruimd hoofd, want is dat niet wat er uit een opgeruimd huis voortvloeit? Ja toch hé? Ideaal, ik kijk er al naar uit.

Opgeruimd en netjes,

L

Noot: zelfs nu alle afwas gedaan is (een heel zeldzaam verschijnsel ten huize Lottes) ligt er somehow nog maar een vork in de bestekschuif. Ik verdenk alvast Franklin de huismuis. Donaties zijn welkom.

Kuispret

Rechtsboven ziet u mijn kledingvoorraad voor het grote offensief, links het resultaat van fase 1 (de kledingfase). Rechtsonder ziet u een artistieke foto van mijn favoriete lichaamsdelen met mijn favoriete schoeisel en een gloednieuwe zwabber (want als ik iets doe, doe ik het goed).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.