Impressed?

Hoewel ik dolgraag verkondig dat ik mij geen sikkepit (ik wou ‘hol’ typen, maar da’s een lelijk woord) aantrek van wat mensen van mij denken, kwam ik er onlangs toch achter dat ik behoorlijk wat dingen gewoon doe om indruk te maken op mensen. Daar kan ik best wel eens een lijstje van maken, dacht ik toen. En zo geschiedde. Ik presenteer u, de shortlist van belachelijke dingen waarmee ik dag in dag uit indruk probeer te maken op alles en iedereen.

  • De lyrics van Spaanse liedjes vanbuiten leren om die dan casual te kunnen meezingen. Kost me veel tijd, levert me af en toe een bewonderende blik op. Worth it.
  • Sneller fietsen dan de gemiddelde mens. Heb ik geleerd in Amsterdam, want hoe sneller ik fietste hoe langer ik kon slapen, en fietsers hebben daar toch overal voorrang. Levert mij heden ten dage vooral autogetoeter, zuchtende vrienden en veel onnodig zweet op.
  • Intelligentere dingen lezen dan ik eigenlijk zou willen lezen. Geef toe, iedereen heeft af en toe zin om gewoon de Blik te lezen en eens goed te lachen. En toch grijp ik dan vaak nog naar iets aanvaarder. De Dag Allemaal ofzo. Nee mopje, meestal houd ik het dan toch op een boek en check ik ondertussen verstopt in mijn boek op mijn iphone de gênantste verhalen uit celebrity-land.
  • Op mijn handen gaan staan, of een radslag doen. Dat zou ik het liefst nog veel vaker doen dan dat effectief gebeurt, omdat ik dat dus écht kan. Maar heel vaak is dat een iets te groot risico voor de omstaanders en dan hou ik mij in. Maar als het kan, en ik word niet gehinderd door omstaanders of te strakke broeken, dan zie je mij ongetwijfeld gaan. Levert mij af en toe een bewonderende kreet, maar nog vaker gewoon spierpijn op.
  • In dezelfde categorie: mijn been random in de lucht zwieren. Omdat ik dus ook vrij lenig ben. Hierop zijn trouwens ook dezelfde voorwaarden en/of hindernissen van toepassing als op de vorige. Jammer eigenlijk, dat daar zo weinig gelegenheid toe is. Daar heeft een mens dan 10 jaar turnlessen voor gevolgd.
  • Op mijn vingers fluiten. Ergens in mij zit een heel succesvolle bouwvakker verborgen. Levert mij behalve natte vingers ook gewoon veel blikken allerhande op (af en toe jaloerse, maar vooral ook veel geërgerde).
  • Meedansen op 10.000 luchtballonnen. Daar moet ik eigenlijk gewoon eens mee stoppen. Werkpuntje.
  • Mijn signature schaap op alles en iedereen tekenen, terwijl dat schaap eigenlijk niet per se zo indrukwekkend is. Ach, misschien is het gewoon het feit dat ik iets als een signature schaap héb waarmee ik kan scoren.

Ik kan nog uren doorgaan, maar goed, de rest hou ik voor mezelf, zodat ik toch nog af en toe met iets verrassends kan uitpakken.

Hasta la proxima! (da’s Spaans, kan ik wel.)

L

 

Het zat er al vroeg in...
Het zat er al vroeg in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.