Here comes the sun, tudududu!

Ja! Zon! Zomer! Zeker een hele dag lang! Ik geef iedereen vrij van werk, blok of school en verplicht alle parken om gratis ijsjes uit te delen. Goeie ijsjes, van die romige bollen straciatella-ijs met gigabrokken chocolade in en een toef slagroom om het af te maken, uitgereikt door een jolige ijscoman die écht grappige mopjes maakt, niet van die geforceerde. Wie wil mag er ook nog chocoladesaus overgieten, die keuze is aan jou. Daarnaast plaats ik op elke hoek van de straat een straatmuzikant en die spelen verplicht alleen maar vrolijke zomerliedjes. Iedereen groet iedereen (vanaf 11 uur, that is, ook met het ochtendhumeur wordt rekening gehouden) uitbundig -maar niet knuffelen, want dat plakt-, blote voeten zijn een must en wie geen zonnebril op zijn hoofd heeft staan wordt terug naar huis gestuurd.

Zwembadeigenaren opgelet, want jullie moeten vandaag jullie tuin en bijhorende bron van verkoeling en dolle pret openstellen voor iedereen die daar zin in heeft (en reken maar dat dat 90% van de bevolking is) en in plaats van post bezorgen de postbodes vandaag cocktails (ja, sorry jongens, jullie moeten wel werken). Let tijdens het plonzen en cocktailen wel op dat je de deurbel nog hoort, want op het heetst van de dag doen knappe mannen in zwemshort een zonnecrèmeronde en dat wil je niet missen! Ten slotte is niet alleen plezier maar ook zonnebrandveiligheid ontzettend belangrijk op dagen als deze. De aardigste dames mogen hun zonnebrandman bijhouden voor de rest van de dag. Vanavond worden dan weer de landelijke barbecueverenigingen aangesproken voor een groot volksfeest. Een kippenbil en een scampisaté voor iedereen en tot laat in de nacht wordt er gedanst onder slingers gekleurde lampions voor we met z’n allen in slaap vallen onder een prachtige sterrenhemel.

– fragment uit het Dagblad van een Ideale Wereld door Little Lotte, het meisje dat vandaag een hele dag op kantoor zal zitten met sneakers aan (wegens sandalen nog in haar thuisland) en met de zonnebril nog op het hoofd triest uit het raam zal staren naar andere mensen die wel vrij weten te krijgen om cocktails te drinken en te dansen onder lampions.

Het leven is niet eerlijk,

L

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.