Exit 2015

Zoef. 2015 is gepasseerd. Nog mensen die per ongeluk de fast forward knop ingedrukt hielden de afgelopen 365 dagen of ben ik daar alleen in? Mij hoor je in elk geval niet klagen, want een nieuw jaar, dat betekent ook weer een kans om ongegeneerd nostalgisch te gaan doen én een lijstje met voornemens op te stellen. Twee van mijn favoriete hobby’s.

2015 was in veel opzichten niet bijzonder. Ik deed vierkant mijn goesting, ik emigreerde weer, ik liep rondjes, ik had de slappe lach, ik tetterde uren weg, ik deed druk, drukker, drukst en heel af en toe ontsnapte er ook eens een traan. Allemaal dingen die ik in 2014 ook al deed. Maar ik ging ook alleen op reis, trok op avontuur in Parijs, beleefde memorabele avonden en nog meer memorabele katers. Ik leerde niet meer te verdwalen in Amsterdam, nam afscheid van mijn eerste echte job en ontdekte gummibear Martini. Ik viel plat op mijn gezicht en moest daar zelf het hardst mee lachen en verhuisde naar de chillste mansion van heel Antwerpen. Ik bekeerde mezelf tot het babysitten en leerde hoe een bed op te maken zoals dat alleen in hotels gebeurt. Afwisselend jaartje? Zeg dat wel.

2015

Maar hoe afwisselend een jaar ook is, er is altijd nog ruimte voor verbetering. Vandaar maak ik ook nog graag de volgende voornemens.

 1. Poging 8739 om het toch echt weer een beetje gezonder aan te gaan doen. Pizza, frieten, bier, move over (maar niet altijd), havermout en quinoa zijn back in town!
 2. Als ik 7 hobby’s kon onderhouden toen ik 12 was moet eentje op mijn 23 toch ook wel lukken, niet? Suggesties?
 3. Een lief. Of meerdere. Bij deze een klein verzoek: wie iemand tegenkomt op straat waarvan hij/zij denkt ‘amai, dat zou Lotte wel een lekker dier vinden’, gelieve dat diertje los te koppelen van een eventueel huidig lief en door te spelen aan mij. Dankuwel.
 4. Nog meer onzin hier, ja! Ja! Ja!
 5. Ik wil meer random brieven en kaartjes sturen (en bij uitbreiding: ontvangen). Adressen graag!
 6. Mijn kookskills moeten dringend uitgebreid want ik heb zin in volwassen dinnerparty’s.
 7. Voor eeuwig en altijd mijn eigen zin blijven doen. Want dat was leuk, de vorige jaren.
 8. Een plant langer dan een maand in leven houden zou een mooie prestatie zijn.
 9. Verder ga ik ook een job vinden waarbij ik toch een paar keer per dag kan schaterlachen, waar mijn mopjes welkom zijn en waar ik hard kan werken zonder elk kwartier op de klok te kijken.
 10. En last but not least: ik neem mij plechtig voor om lief te zijn voor wie dat nodig heeft. En eigenlijk ook voor wie dat niet nodig heeft maar gewoon verdient.

Dan rest mij enkel nog een paar nieuwjaarswensen voor jullie, die mijn onzin al jaar en dag dulden. Ik wens jullie ochtenden waarop je gewekt wordt door een goed gemikte zonnestraal, spontane hulp waar nodig, knuffels waar je haren van in de war raken, de nodige gniffelbuien, avonden zetelhangen na goed gevulde dagen en vuistjes, high fives en warme chocolademelk.

Tot in 2016 dan maar!

L

 

 

Eén gedachte over “Exit 2015”

 1. Kei leuk!! Een driedubbele jeej voor al die momenten in Amsterdam en voor die prachtige rode foto ergens links onderaan in je collage. Al die voornemens klinken nogal perfect, dat het een geweldig avontuurlijk jaar mag worden! Blijf vooral van die leuke dingen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.