Een hulpkreet

Ahoy Surfers van het WereldWijde Web, en gefeliciteerd, u surfte vandaag naar de juiste pagina! U bent namelijk de 100.000.000.000.000e bezoeker van deze blog en maakt kans op een iPhone met bijhorende iPad en een Macbook daarbovenop, tenminste als u mij kan vertellen naar welke kant deze ballerina draait, zich abonneert op de Astro-smslijn en mij opbelt op het moment waarop de zon een perfecte pas de deux danst met Moeder Aarde.

Alle gekheid op een spreekwoordelijk stokje. Ik heb weer eens hulp nodig. Ongeveer 3 jaar geleden postte ik onderstaand bericht op mijn oude, verjaarde, middelbare scholiersblog (http://www.bloggen.be/lottesvreemdewereld , weet u wel)

 “Hier ben ik weer !
En wel met een heel belangrijke boodschap, want ik sta namelijk aan de vooravond van een zeer belangrijke dag in mijn leven: De dag voor Lotte de sid-inbeurs zal bezoeken. Daar op die sid-inbeurs zal voor mij mijn studiekeuze klaarstaan, in het midden van expo Antwerpen, op een witte wolk met een felgekleurd aura afgewerkt met een aureool. Daar zal mijn studiekeuze zweven, wachtend op mij, de ideale student, en dan zal deze studie me roepen, en zeggen: ‘Lotte, studeer mij, je gaat me leuk vinden, voor alles meteen slagen, en een fijn beroep vinden als je afgestudeerd bent.’ Dat is wat me morgen staat te wachten. Misschien moet ik een beetje zoeken eer ik de wolk vind, en moet ik de aureool en de stem erbij denken, maar vinden zal ik ze ! Morgen dus, uit honderden anderen zal het mij duidelijk worden welke studie voor mij de juiste is. Ik ben benieuwd.En als ik geen wolk vind, kan ik nog altijd een prins op een wit paard meepikken, ermee trouwen, en zo rijk worden en doen wat ik wil.
Een mens mag dromen, nietwaar? Ik zal morgen wel weer met mijn pootjes op de grond terechtkomen als ik temidden van al die standjes sta en er nergens een wit licht en engelengezang te bemerken is.
12-03-2010 om 23:05 geschreven door Lotte” 

Welnu, ik heb toen geen engelen, aureolen of andere geestelijke signalen gezien, geen probleem, ik heb uiteindelijk na lang zoeken in dat bos waardoor ik geen bomen meer zag, toch een struikje gevonden waarin stond gegraveerd dat journalistiek wel een optie was voor mij. Goed, ok, dat struikje kan dat dan wel zeggen, en ik heb daar toen uiteraard ook naar geluisterd, maar dat struikje had mij niet verteld, dat ik na een studie van 3 jaar nog geen zin zou hebben in ‘het werkleven’.

Er zijn verschillende opties natuurlijk. Ik kan een hele nieuwe bachelor beginnen, ik kan schakelen naar een master (doe me dat niet aan), ik kan een wereldreis gaan maken om overal de Belgische chocolade te gaan promoten en mij laten sponsoren door Cote d’Or, ik kan mij opsluiten op een zolderkamertje en doen alsof ik iets aan het uitvinden ben terwijl ik eigenlijk gewoon flairs en andere vakliteratuur lees, ik kan zo veel. En ik zou ook alle mogelijkheden kunnen uitzoeken, om dan bij elke optie de pro’s en contra’s op te schrijven en dan weloverwogen een keuze te maken, maar zo zit ik niet in elkaar. Een leraar van mijn broer zei ooit ‘Luiheid is het oorkussen des duivels’, en het is niets voor niets dat ik een bloedband heb met die jongen. En ik zou ook, net als in 2010 kunnen rekenen op een geestesverschijning of een rijke prins, maar ik heb geleerd uit mijn fouten, en wil een back-up. Dus vandaar, mijn hulpkreet.

Wie van jullie, hier, op het wereldwijde web, heeft er een plan voor mij? Ik schrijf hierbij een officiële wedstrijd uit: Wie als eerste kan voorspellen wat ik volgend jaar doe, krijgt van mij een pint, een tekening van een schaap en oneindig veel dankbaarheid. De wedstrijd gaat NU in en loopt tot half september 2013, tegen dan wordt ofwel de winnaar bepaald, ofwel kies ik zelf nog iets totaal anders, impulsief als ik ben. 

(noot: opties die ik zelf al aangehaald en rondgebazuind heb zijn geen geldige antwoorden op de prijsvraag)

Ik groet u, surfvolkje!
L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.