Duivelse brief

Allerliefste trots van onze natie,

Liefste Duivels,

Is het leuk in Frankrijk? Ik hoop het wel. Nu, ik ben er zelf ook al wel eens geweest en dat was ook vrij leuk, dus ik denk dat dat wel goed moet zitten. Ik ben namelijk best een goed referentiepunt. Vooral de croissants en de wijn zijn aanraders, die moet je zeker eens proberen. En als je dan toch in het land bent: er staat daar ergens in het midden een leuke toren. Slaat helemaal nergens op, maar je moet ‘m toch eens gezien hebben. Veel leuker nog is het boekenwinkeltje iets verder aan de Seine, mocht je dan nog tijd over hebben.

Hey Duivels,

Ik schrijf niet zomaar een brief. Dat zou gek zijn, want eigenlijk zijn jullie het die kaartjes moeten sturen, jullie zitten ten slotte in het buitenland. Geen probleem hoor, kan je nog steeds doen, ik stuur m’n adres wel even door. Graag eentje met een mooi panorama en verslag over het weer en het eten daar, dankjewel. Nee, waarom ik een brief schrijf is omdat ik mij wil verontschuldigen. Ik ben namelijk een van die paar Belgen die niet voor jullie supportert de komende weken. Die niet jullie matchdagen heeft geblokkeerd in haar agenda, haar profielfoto niet aanpast (rood is mijn kleur niet) en die geen vlaggen uit haar raam heeft hangen. Dat laatste zou nu ik er zo over nadenk ook vrij belachelijk zijn op een zolder met alleen dakramen. Maar dus: sorry daarvoor. Als jullie er na de eerste wedstrijd meteen uitgekickt worden is dat vast mijn schuld, en dat spijt me. Zorg er dus maar gewoon voor dat dat niet gebeurt.

Beste Duivels,

Sommigen van jullie zijn ontzettend knap, maar wat jullie doen interesseert mij voor geen meter. Tenzij het halfnaakt poseren is. Maar dat is helemaal ok, want wat ik doe kan jullie, zelfs al is dat halfnaakt poseren, vast ook niks schelen, en dat vind ik ook prima. Dus ga ik terwijl jullie jullie job doen lekker op café -als ik er ten minste een vind waar ik niet verplicht moet meejuichen- dan kunnen jullie terwijl ik de mijne doe lekker chillen aan het hotelontbijt. Vergeet de croissants niet!

Allermooiste Duivels,

Ik pleit voor doen wat je graag doet, dus blijf tegen die bal trappen en geniet er vooral van. Ik ben blij voor jullie dat jullie job je zoveel respect, voldoening en harde cash oplevert. Oh, en mochten jullie van dat laatste toevallig teveel hebben, ik doe mijn job ook graag en van tijd tot tijd ook best goed, maar mijn uniform, eten en reizen worden niet gesponsord, dus donaties zijn altijd welkom. Ik heb trouwens ook niets tegen mensen die jullie wel op de voet volgen, want dan zou ik geen vrienden meer overhouden. Maar ikzelf heb er gewoon geen tijd voor. Druk druk druk, je weet wel, met het uitbrengen van een stickerboek met alleen maar mijn hoofd in, het rond krijgen van deals met Kinder Bueno en uitbrengen van zijspiegelhoesjes in mijn persoonlijke kleuren (paars met groene bollen, ter nagedachtenis van het onderlaken dat ik altijd meenam op kamp vroeger, dat alles kan je lezen in mijn biografie, die ik nog aan het schrijven ben).

Hey, Duivels,

Succes hé.

L

Noot: het schijnt dat er een paar van jullie geblesseerd zijn. Zin om mee op café te gaan een van de dagen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.