Dingen die Lotte niet kan: de shortlist

Sorry aan alle leedvermaakfans, ramptoeristen en andere slechte karakters, maar het gaat mij nog steeds voor de wind! Ik heb ondertussen zo veel geluk gehad in mijn leven dat ik al lang doorheb dat ik nooit een man ga hebben en vanaf mijn dertigste onafgebroken genadeloos op mijn bek ga gaan met een troosteloze bureaujob, een troosteloos huurkrotje met uitzicht op een troosteloze blinde muur en een minimum aan sociaal contact tot gevolg. Het kan bijna niet anders. Enfin, reden te meer om van mijn glorieweken te genieten, niet waar? Want het zou zo maar eens heel snel voorbij kunnen zijn (dan heb ik het over mijn hoerenchance, gelijk ze zeggen, en niet mijn leven).

In mijn fanmail (mopje, dit is een onbestaand fenomeen, ik bedoel eigenlijk gewoon mijn hoofd) krijg ik dikwijls de vraag ‘maar Lotte, is er dan niets dat jij niet kan?’, en omdat ik een eerlijk kind ben (meestal), en omdat ik mezelf af en toe eens moet kunnen uitlachen lijst ik ze hier even voor je op. Let op, het is een shortlist, want deze lijst, laat ons eerlijk zijn, zou oneindig lang kunnen zijn. Eigenlijk zou ik beter de dingen die ik wél kan oplijsten, want dat zijn er minder, maar dan zou ik arrogant over kunnen komen, en dat doe ik in het begin van deze blog al genoeg. Vandaar: “Dingen die Lotte niet kan, de shortlist”

 1. Een blikopener hanteren. No joke. Ik steek het op mijn links- en misschien ook wel onhandigheid.
 2. Doordachte beslissingen nemen. Want dat impliceert dat ik langer dan een dag over iets zou moeten nadenken, en daar heb ik geen geduld voor. Gevolg: opeens heb ik een auto, om zo maar iets te zeggen.
 3. 1 stukje chocolade eten. Een reep of tablet daarentegen, daar draai ik mijn hand (of tand hahahahahaha) niet voor om.
 4. Mij langer dan een uur gedragen als een beschaafd volwassen mens. Mij überhaupt gedragen als een beschaafd volwassen mens.
 5. Orde houden. Niet in mijn kamer, niet in mijn kasten, niet in een groep kinders, niet in mijn hoofd. Chaos is my middle name.
 6. Recht wandelen als er iemand naast mij loopt. Sorry daarvoor, medewandelaars.
 7. Mij concentreren. Kon ik op school al niet (getuige daarvan de prachtige tekeningen in elke cursus die ooit voor mijn neus lag), kan ik nu nog steeds niet. Je wil niet weten hoe veel verschillende tabbladen ik geopend en weer gesloten heb tijdens het schrijven van deze post.
 8. Eten zonder morsen, chocolade- en yoghurtvlekken zijn mijn handelsmerk.
 9. Knutselen, wederom zal ik de schuld maar op mijn linkshandigheid steken.
 10. Subtiel zijn in het lachen met mensen. Ik weet dat dat niet beschaafd is trouwens, zie puntje 4.
 11. The Lion King luisteren zonder luid mee te zingen. Maar dat kan niemand, dus dat telt niet.
 12. Over tramsporen fietsen zonder eerst een aanloopje te nemen.
 13. De supermarkt uitgaan zonder iets ongezonds ‘voor onderweg’ in mijn mandje te gooien.

Niemand is perfect, zeggen ze dan. Deze lijst wordt dan ook ongetwijfeld nog vervolgd.

L

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.