De geschiedenis herhaalt zich

Haal de tamtam boven, roept het uit op de dorpspleinen, stoft allen uw LinkedIn-profielen af, want deze letter-, woord- en zinenthousiasteling is bijna weer beschikbaar op de arbeidsmarkt. Laat die jobaanbiedingen maar binnenstromen, want hoe graag ik die lieve, lieve mensen van VDAB ook zie, ik kom er liever niet te vaak (niets persoonlijk). Dus zegt je tante nu op het eerstvolgende familiefeest (weet je wat, organiseer voor de gelegenheid nog eens een familiefeest, want als ik moet wachten tot het kerstfeest lig ik al lang ergens onder een brug) ‘dat ze bij ons toch wel eens iemand zouden mogen aannemen om die verrekte teksten voor op de allez, dinges, hoe heet dat, website, te schrijven’, laat dan mijn naam even vallen. Hoor je op straat iemand mompelen dat goede reisbloggers toch wel moeilijk te vinden zijn en dat ze snel iemand naar de Malediven willen sturen om vijfsterrenresorts te reviewen, hou die mens tegen en geef ‘m mijn kaartje. Zie je per ongeluk Michiel Huisman (of gelijkwaardig) lopen en denk je ‘die zou wel een personal assistant kunnen gebruiken’, stel hem dan mijn diensten eens voor.

Of nog beter, mocht je nu zélf denken ‘ik heb geen zin om mijn eigen brieven te schrijven, Tinderprofiel te beheren, lieve post-its achter te laten in de brooddoos van mijn lief of ik kan de moed niet meer opbrengen om niet-passief-agressief te antwoorden op de “ok”-berichtjes van mijn mama’ mag je mij daar ook altijd voor inschakelen. En betalen. Vooral betalen.

Of doe dat natuurlijk allemaal niet, wacht tot karma je eigen job komt afpakken en kom bij mij onder een brug wonen.

L

P.S.: hey werkgevers die hier belanden omdat ik m’n blog op mijn cv heb staan. Love you already! Nog niet overtuigd? De rest van de wereld wel:

“Het praat wat veel, maar verder geen klachten” – mama

“Niets zo sexy als het doorzettingsvermogen waarmee ze mijn noemen-heten-fouten verbetert” – het lief

“Tinderconversationskills on point.” – de bff

“Beautiful” – random dude op straat

“Ze heeft die ‘superstar’-sticker echt verdiend” – ex-teamleader

“Het zonnetje in de klas” – alle juffen en meesters ooit

 

Fragment uit een Skype-gesprek met een collega waaruit blijkt hoe fantastisch ik ben om mee samen te werken. Zeker op maandagochtend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.