Countdown: 3

Woensdagavond, 23 uur. Ik zou kunnen proberen te slapen. Sterker nog, ik zou eigenlijk moeten slapen, want als officieel ‘9 to 6’-er moet ik er over 8 uur al weer uit. Maar dat kan niet. Dat kan niet, want over 3 dagen ben ik jarig, en daar moet je minstens 3 nachten van wakker liggen. Ik weet dat de algemene veronderstelling is dat dat zenuwgedrag ophoudt na je 12e verjaardag, wanneer je beseft dat dat allemaal niet zo bijzonder is, dat je elke dag taart kan maken en dat kaarsen uitblazen op restaurant ook kan, maar wat weinig mensen durven toegeven is dat dat ook na die leeftijd kan blijven voorkomen. Zoals bij mij dus. Maar ik vind dat dan weer niet zo moeilijk om toe te geven.

Het plan voor mijn feestvarkensweekend is vooral drinken. Water, mainly, maar ook af en toe andere dranken, want afwisseling van drank doet… drinken zeker? Vrijdag omdat het mijn laatste avond is dat ik kan zuipen als 23-jarige, en zaterdag omdat ik moet uittesten hoe veel een 24-jarige nog kan drinken zonder te sterven aan haar kater. Zware tijden staan me weer te wachten. Zondag geef ik de fakkel door aan mijn verjarende moedertje en focus ik mezelf vooral op overleven, rehydrateren en slapen. Sponsort Dafalgan al bloggers? Je kan veel zeggen, maar niet dat ik niet voorbereid aan de vooravond van mijn 25e levensjaar sta.

Wat ik mag verwachten van mijn leven als 24-jarige? Heel veel. Het is algemeen geweten dat knappe singles op hun 24e geclaimd worden door de man van hun dromen, bijvoorbeeld. En verder is er blijkbaar ook zoiets als een gratis 24-jarigenvakantie, waarbij 24-jarigen zelf een bestemming en een periode mogen uitkiezen om op vakantie te gaan, terwijl het Fonds der Ontwikkeling der 24-jarigen hun loon gewoon doorbetaalt, plus een bonus voor cocktails en souvenirs. En tot slot van rekening staat er nog een wetsvoorstel klaar dat vrienden van 24-jarigen verplicht om hen elke avond van het jaar minstens 1 pintje te trakteren. Zo gauw dat erdoor komt ben ik ervan overtuigd dat mijn komende jaar niet meer stuk kan.

Salud! Op mijn bijna-verjaardag en een topjaar in het vooruitzicht!

L

Noot: ik ben bereid een van mijn getrakteerde pintjes af te staan aan de origineelste verjaardagswens die ik krijg. Game’s on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.