Cadeautjestijd!

Geen paniek, ik ga jullie (nog) niet vragen om al cadeautjes te beginnen kopen voor mijn verjaardag (al mag daar wel stilaan aan gedacht beginnen worden), maar ik heb wel mezelf alvast verrast met een préverjaardagscadeau. En préverjaardagscadeaubeleving zelfs. Ik ben een beetje als een kind dat voor zijn verjaardag wat centjes heeft gekregen en die de week erna in de speelgoedwinkel mag gaan uitgeven. Maar dan een semi-volwassene die haar loon heeft gekregen en zichzelf na een jaar (ok, bijna een jaar) van voltijds werken, meer dan een half jaar van discipline en sport en bijna 15 verloren kilo’s een nieuwe iPhone cadeau doet. Het is een langdurig proces, het maakt mij langdurig blij (mijn bankrekening iets minder, maar we kunnen niet altijd iedereen tevreden stellen he) en ik heb het verdiend. Net als ik al die nieuwe kleren die ik vorige week in solden kocht verdiend heb. En die verwenkoffie die gepland staat voor vanmiddag. De eerste die mijn beloningssysteem in twijfel durft trekken verwijder trouwens ik stante pede uit mijn gloednieuwe iphone. Als hij er is.

Want uiteraard, die dingen zijn niet in 1, 2, 3 gefikst. Het zou ook maar een matige beloning zijn als het maar een proces van korte duur was, nee nee, ik hou mezelf er wel een tijdje zoet mee. Allereerst is er natuurlijk de keuzeweek (of keuzemaand, naargelang hoe een groot twijfelaar je bent). De keuzeweek herken je aan een voortdurend variërend aantal openstaande tabbladen in je internetbrowser waarin jouw verschillende keuzeopties vergeleken worden, alle mogelijke aanbieders strijden om de goedkoopste/kwalitatiefste optie te zijn en nog een paar waarin doodgewone internetgebruikers die je natuurlijk op hun woord gelooft (het internet heeft altijd gelijk) hun mening geven over de desbetreffende opties. Naarmate de week vordert verdwijnen er tabbladen en komen er weer andere tabbladen bij terwijl je ondertussen voltijds piekert (en andere mensen tot vervelens toe lastigvalt met je overpeinzingen, sorry bro) over wat nu het beste zou zijn. Je plant dus best geen keuzeweek in als er dringendere zaken op je agenda staan, want nope, not gonna happen. In een ideale situatie hou je op een gegeven moment maar 1 tab over waarin de telefoon staat die -op dat moment- exact aan jouw wensen beantwoordt. En dan en alleen dan moet je handelen. Wacht je nog langer is de kans groot dat het tabblad weer verdwijnt en een drietal nieuwe opties zich aandienen, waardoor je het jezelf nog moeilijker maakt. Ervaring? Ik? Waar haal je het.

Goed, de keuzeweek is voor mij nu voorbij. Het was zwaar, intensief en verwarrend, maar ik heb gekozen en besteld. Na 3 keer heel het proces te doorlopen heb ik uiteindelijk met al mijn bijeengeschraapte moed toch maar op het “betaal”-knopje gedrukt. Na de minst aangename stap van heel het proces (sorry bankrekening, ik maak het volgende maand goed, beloofd!) kan nu de spannendste stap beginnen. Het wachten. De last van het kiezen is van mijn schouder en ik kan weer huppelend door het leven, maar uiteraard blijf ik ermee bezig. Want geen enkele aanbieder weet exact hoe lang het duurt voor hun pakketje bij jou is, nee, ze houden het lekker vaag. 5 tot 15 werkdagen. Dat zijn in het slechtste geval 10 werkdagen nagelbijten en uit het raam uitkijken naar het halforanje PostNL-busje (en mijn bureau bevindt zich niet eens aan het raam, dus moet ik weer heelder dagen in andermans licht gaan staan). Maak daar trouwens maar 15 dagen van, want iets in mij hoopt natuurlijk nog steeds dat het pakketje te vroeg komt.

Daarnaast heb ik om de beleving compleet (en mijn nieuwe telefoon ietwat beter opgewassen tegen mijn onhandigheid) te maken ook maar gelijk een hoesje besteld. Op een andere site, om het extra spannend te maken, want die site levert over tussen de 10 en de 20 werkdagen. Komt het hoesje eerst? Komt de telefoon eerst? Wie zal het zeggen, wie zal het zeggen! Mijn leven is op dit moment een groot kermiskamelenracekraam. En daarmee heb ik mezelf toch maar weer 3 weken extra entertainment bezorgd (om nog maar te zwijgen over de testfase die gepaard gaat met nieuwe technologietjes in mijn leven), want ja, ik heb het verdiend!

In afwachting van nog meer cadeautjespret,

L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.