Beach body’s zijn overrated

Flashback, een jaar of 10 geleden. Na jaren van alleen badpakken (want ja, ik was een kind met een tonneke) ging ik terug voor een bikini. Een kleine stap voor de kustliefhebbende mensheid (ik geloof niet dat iemand er echt last van heeft gehad), een reuzestap voor deze puber. Het was een roze bikini met streepjes, en achteraf gezien was het niet de meest modieuze stap die ik ooit genomen heb, maar hé, het was een bikini en het was een stap. Ton of niet, die buik ging bloot. Als ik platlag dan, want bij het rechtzitten ging er standaard een t-shirt aan of voor. Baby steps, peoples, baby steps.

Nu, 10 jaar geleden heb ik nooit meer teruggegrepen naar een badpak, vond ik een mooiere bikini, die ik niet een paar golven verder moet gaan zoeken als ik iets te enthousiast face forward de zee in knal, en heb ik nog steeds standaard een t-shirt naast mij liggen voor plotselinge zitneigingen (al zijn die zeldzamer geworden. Stranddutjes zijn mijn ding wel). Er is vrij weinig veranderd.

Behalve dan dat ik volgens de internet-fitgirls verwacht word een beach body te hebben en daar effectief voor te werken. Allez, gewerkt te hebben. Oeps, die nota had ik gemist. Dat is dan waarschijnlijk wat een fitgirl onderscheidt van een fit-als-ik-daar-zin-in-heb-en-niemand-meewil-op-café-girl. En dus zit ik hier nu, twee weken voor mijn vakantie, zonder beach body. En no way dat ik terug voor een badpak ga, want er is niets, en ik herhaal, niets, ellendiger dan met een nat badpak naar de wc moeten. Misschien moet Nieuwpoort-strand dit jaar maar gewoon leren leven met mijn eigen versie van een beach body, buik inclusief. En misschien hé, laat ik dan zelfs mijn t-shirt wel in mijn zak zitten.

Ter compensatie zal ik mij dan focussen op mijn andere beach elementen, die wel he-le-maal on point zijn. Ik heb bijvoorbeeld een heerlijke beach scent -een combinatie van zonnecrème, zeezout en ok, ja, een druppeltje zweet-, ik ben amusant beach entertainment -lees: als ik niet slaap hou ik mij bezig met luidop de levensverhalen van de mensen rondom mij verzinnen- en mijn beach hair -constant vettig, niet te doorkammen, maar wel met een ongezien volume- is ook om jaloers op te worden. Ah, en mijn beach smile, die mag er ook wezen. Daar heb ik namelijk wél voor getraind. Prioriteiten, prioriteiten.

Beach bisou,

L

beach-body-shame-drinking-funny-ecard-6xz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.