Leuk voor je.

“Heee, amai, zo lang geleden, hoe is ’t?”
-“Ah goed hoor, bijna vakantie hé!”
“Ah ja. Ok. Ja nee, heb ik niet.”

Liefste zomervakantiehebbers, ik haat jullie niet echt, ik gun het jullie (bijna) allemaal,  maar ah well, ik haat jullie toch een beetje. Neem het niet persoonlijk, als jullie allemaal een fractie van mijn haat opvangen dan hoeft niemand er echt veel last van te hebben. Behalve ikzelf misschien. En als jullie mij dan allemaal gewoon een keer trakteren op een gezellige picknick (na de werkuren) of cocktail, dan vergeef ik het jullie al helemaal. Voilà, zo blijven we allemaal vrienden.

Ik wil jullie nu niet bang maken, maar het kan ook erg, erg kut zijn, zo’n zomervakantie. Denk maar aan al die jaren dat je zelf nog te jong was om inspraak te hebben in de vakantieplannen en dus noodgedwongen mee moest naar -wait for it- Oostenrijk (insert droevig én tegelijkertijd dreigende soundtrack) om te gaan -wait for it- wandelen. Compleet met lunchpakketjes vol niet-getoast toastbrood, belegd met te dikke, te vettige worst, en slecht gebakken frietjes en uitgedunde limonade in ’traditionele’ (lees: oude) hotels. Ik spreek niet uit eigen ervaring hoor. Nee nee. He-le-maal niet. Gelukkig jeugd had ik.

Nog zoiets aan zomervakanties: verveling. Spreek mij er niet van. Zeker omdat ik mij na gemiddeld 5 minuten hetzelfde doen al ga vervelen (en dat geldt voor letterlijk alles. Van tv-programma’s kijken tot mijn job uitoefenen, met uitzondering van het lezen van sommige boeken en eten). Reken maar uit, het aantal dagen van de zomervakantie x het aantal keer vijf minuten in een dag (ik ben echt te lui om het zelf te doen, maar laat gerust weten wat de uitkomst is). Da’s veel verveling.

Next: ofwel is het slecht weer, ofwel is het te warm.Want we wonen nu eenmaal in België, en België ligt niet in de tropen.  Vervelend zeg, als je heel de dag niks moet doen en eigenlijk buiten zou moeten zijn (want ja, ‘zomer’vakantie). Je verzuipt ofwel in de regen, ofwel in je eigen okselvijvers.  Makkelijker dus, als iemand anders voor je beslist dat je 8 uur lang achter je pc moet zitten. Ha, zijn jullie al jaloers?

Nog eentje om het af te leren: je kan urenlang in bed blijven stinken, dan verhuizen naar het naburige park of de naburige koffiebar om verder te chillen en ’s avonds in de drank vliegen om zo superchill de nacht in te gaan. Om dat dan te gaan herhalen. Twee maanden lang. Tenzij je ook nog op reis gaat, dan moet je je tussendoor zelfs nog verplaatsen. Echt helemaal lastig. Bah bah bah.

Hé, geniet ervan, vakantiehebbers, maar denk af en toe ook eens aan mij. En met af en toe bedoel ik 24 uur op 24, want daar hebben jullie toch tijd genoeg voor.

Totaal niet jaloers,

L

Oostenrijk is niet altijd vervelend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.