Onwetendheid troef!

Elke dag van het leven, lieve kindjes, leren wij ontzettend veel bij. En zo stapelen ontelbare kleine feitjes zich op in onze hoofden, klaar om er uit te komen op de momenten dat we ze het minst nodig hebben. Dat kan handig zijn, om bijvoorbeeld nieuwe vrienden te maken (let’s be honest, we willen allemaal wel graag vrienden worden met die ene persoon die alle liedjes van de Backstreet Boys in alfabetische volgorde kan opsommen, niet dan?), maar sommige dingen, daar was ik toch liever nooit achter gekomen.

Zo had ik het bijvoorbeeld geen enkel probleem gevonden om niet te weten dat Ryan Gosling een kind heeft. Want dat kind is een dikke rode streep door mijn geplande toekomstbeeld waarin ik de moeder  van het kind in kwestie zou zijn. Zonde dus, dat ik weet dat Esmeralda Amada bestaat. Ik denk dat we er trouwens over eens kunnen zijn dat ik een betere naam aan mijn dochter-met-ryan-gosling zou geven, maar goed, vergissen is menselijk en blijkbaar heeft zelfs mijn dierbare Ryan iets menselijks in zich (dat hij trouwens niet alleen laat zien in naamkeuze maar ook in de dramatische keuze van vrouwmens). In dezelfde categorie (laten we die voor het gemak maar ‘crushed dreams’ noemen): Marion Cotillard en haar kind met Guillaume Canet. Om maar aan te tonen dat mijn leven stukken minder aangenaam is nu ik van het bestaan van die nest vrouwen en kinderen weet. Dan had ik liever nog wat extra fun facts bijgeleerd, of een paar extra getalletjes achter de pi-komma (nu ken ik er namelijk maar 2, oeps), daar was ik vast wel gelukkiger van geworden.

Nog iets waarvan je je beter niet bewust bent? Een puist. Het is een ding om een puist te hebben in het gezichtsveld van eventuele gesprekspartners die dag, maar het is nog iets heel anders om een opengekrabde, half bloedende, half pussende (sorry aan alle visuele denkers) puist te hebben die eerder naar het kraterige neigt, in het gezichtsveld van eventuele gesprekspartners. En laat dat nu net exact zijn wat er gebeurt met puisten waar je je bewust van bent. Hier is een ervaringsdeskundige aan het woord, ik hoop dat ik niemand van jullie tegenkom de komende dagen. Dat is weer wat pi-uitbreiding misgelopen door die verrekte puistbewustwording.

Nog voorbeelden? Muizen in je huis, vieze ziektes die uitbreken op een plek waar je niet vandaan komt of naartoe gaat, en, om af te sluiten, onder welke omstandigheden je verwekt bent. Onwetendheid kan iets heel erg moois zijn af en toe!

Nog een laatste ding waar ik beter niet was achter gekomen? Achter het bestaan van zogenaamde wereldtickets, waarmee je op een belachelijk makkelijke manier een wereldreis kan plannen. Helaas kan ik de tijd niet terugdraaien en zal ik dat nooit meer niet weten, dus nu moet ik op zoek moeten naar sponsors om de mijne ook daadwerkelijk uit te voeren, in een grote boog om de villa’s van Ryan, Guillaume en kroost, uiteraard. Vrijwilligers?

Met een buik vol reiskriebels en een dikke puist,

L

Hier, voor de ladies wiens onwetendheid ik nu zelf kapot heb gemaakt, om de pijn te verzachten (de baby kan je er mentaal echt heel makkelijk afknippen)

ryan-gosling_glamour_16jun14_fb_b

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.