28 is het nieuwe 27

Happy happy birthday to me (ja, ik zit nog steeds heel vaak alleen thuis en ja, ik ga daardoor tegen mezelf praten)! Vandaag is mijn eerste dag als 28-jarige en hoewel ik 28 een intens lelijk getal vind, kan ik dat niet zomaar voorbij laten gaan. Ik heb overigens vorige week geleerd dat daar een term voor is, dus vanaf nu vind je ‘birthday brat’ net onder m’n naam op mijn visitekaartje.

Er is maar één jammerheidje aan deze verjaardag: ik vind 27 een veel fijner getal dan 28, maar ik heb op m’n 27, zoals jullie vast wel gemerkt hebben, weinig baanbrekende dingen gedaan. Dat vind ik zonde van zo’n topgetal.

Dus heb ik besloten dat 28 het nieuwe 27 is, en dat dit jaar voor mij één grote herkansing is. Want jongens, ik ben van plan om m’n 28 (of 27 2.0, zoals ik het liever noem) wél memorabel te maken. Ik wil weer dingen gaan ondernemen die langer dan twee uur duren (yolo). Ik wil opnieuw mijn eigen geld gaan verdienen. Ik wil nog wat tripjes schrappen van mijn bucket list. En ik wil die verdomde start to run afmaken voor ik 29 word. Als ik op dit tempo (ik kan na vijf weken trainen de schema’s van week twee van het programma aan) blijf vorderen, moet dat net lukken.

Natuurlijk was het afgelopen jaar geen compleet verspilde tijd, ik heb gelukkig wel wat dingen geleerd. Alleen waren dat dan vooral dingen waarvan ik gehoopt had dat ik ze niet had hoeven leren. Ik had echt met alle plezier mijn leven willen verderzetten zonder schema’s en de wetenschap dat het flink mis kan gaan als je al je grenzen negeert. Ik had zelfs gewoon wel verder willen doen zoals ik bezig was zonder überhaupt van het bestaan van die grenzen af te weten. Maar helaasch, een onvrijwillig studiejaar rond De Grillen Van Het Menselijke Lijf werd mijn deel.

Nu zullen er vast mensen zeggen dat het zo beter en gezonder en mindfuller en weet ik veel wat nog allemaal is, en dat is vast ook wel zo, maar in mijn levensplan was het afgelopen jaar niet op die manier ingecalculeerd en dus heb ik deze herkansing meer dan verdiend.

Ik ga 27 2.0 vieren met een wilde houseparty met gratis shotjes, waar iedereen staat te dansen op de tafel en er om middernacht een taart met een stripper in wordt afgeleverd met heel veel pré-pret-rust, een online boekshopsessie, nog wat rust, een heel kalm etentje en een klets gezelligheid. Je moet je tenslotte gedragen naar je leeftijd grenzen.

En as we speak ga ik op zoek naar taart, want grenzen of niet, eten moet je altijd.

L

Noot: vorig jaar liet ik tot mijn grote verbazing het internet zelfs niet weten dat ik jarig was. Het ging blijkbaar écht niet goed. Blij dat ik bijna weer m’n bratty zelve ben.

Ik, vanavond.

3 gedachten over “28 is het nieuwe 27”

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.